Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ



Το ανθρώπινο σώμα έχει τρομερές ικανότητες , μπορεί να τρέξει με απίστευτη ταχύτητα, να πηδήξει πολλά μετρά, να επιζήσει πτώσεις από πολλά χιλιόμετρα και να κάνει
αυτό που μερικοί θεωρούν ακατόρθωτο..

1) η καρδιά θα χτυπήσει 3000 εκατομμύρια φορές σε 70 χρόνια και θα μεταφέρει 48 εκατομμύρια λίτρα αίματος στο υπόλοιπο σώμα.(Κατά τη διάρκεια μιας μέρας, η καρδιά μας χτυπάει 100.000 φορές.

2) Το πιο βαρύ όργανο του ανθρωπινού σώματος είναι ο εγκέφαλος, ο όποιος δεν νιώθει καθόλου πόνο αφού δεν έχει νευρά που μπορούν να αντιληφτούν τον πόνο.
Ο εγκέφαλος είναι ροζ και όχι άσπρος

3)Οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν και πεθαίνουν βάση του κανόνα του 3. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να επιβιώσουν για 3 λεπτά χωρίς αέρα, 3 ώρες χωρίς θερμότητα, 3 ημέρες χωρίς νερό και 3 εβδομάδες χωρίς φαγητό.

4) Είμαστε περίπου 1 εκατοστό ψηλότεροι το πρωί παρά το βράδυ, γιατί κατά τις συνήθεις δραστηριότητες μέσα στην ημέρα, ο χόνδρος στα γόνατά μας και άλλες περιοχές συμπιέζονται.

5) Πραγματική ηλικία. Αν θεωρήσουμε ότι η ύπαρξη κάθε ανθρώπου ξεκινά από την στιγμή που σχηματίστηκε το ωράριο από το οποίο προήλθε τότε θα πρέπει να ξέρετε ότι τα ωράρια μιας γυναίκας δημιουργούνται όταν είναι ακόμα έμβρυο. Επομένως, αν είστε 28 και η μητέρα σας 50, τότε η «πραγματική» σας ηλικία είναι 28+50=78 ετών

6) Το χαμόγελο είναι πιο εύκολο γιατί μπορείς πιο εύκολα να γελάσεις παρά να σουφρώσεις! Για να σουφρώσεις το πρόσωπο θέλει 43 μύες ενώ για ν χαμογελάσεις μόνο 7!

7) Με γειά” το στομάχι!
Η ανανέωση είναι βασικό στοιχείο του ανθρώπινου σώματος, και το στομάχι δεν τη γλυτώνει καθώς φαίνεται. Κάθε τρεις με τέσσερις ημέρες λοιπόν, αποκτούμε ένα ολοκαίνουριο στομάχι, για την ακρίβεια μια νέα βλεννογόνο του στομαχιού, αφού τα οξέα που χρησιμοποιούνται για τη χώνευση του φαγητού, τελικά χωνεύουν και το ίδιο το στομάχι μας!

8) Το σώμα σας μπορεί να επιβιώσει χωρίς ένα εκπληκτικά μεγάλο μέρος των εσωτερικών του οργάνων. Ακόμα κι αν χάσετε το στομάχι σας, την σπλήνα σας, το 75% του ήπατος, το 80% των εντερων σας, ένα νεφρό, ένα πνεύμονα, και σχεδόν κάθε όργανο από την πυελική περιοχή σας και στη βουβωνική χώρα, δεν θα είναι πολύ υγιεινό, αλλά θα ζήσετε.

9) Τα ανθρώπινα πόδια έχουν 52 οστά, που αντιπροσωπεύουν το ένα τέταρτο του συνόλου του ανθρώπινου σώματος σε οστά.

10) ...το καλο! ...Ένα ανθρώπινο κεφάλι δεν χάνει τις αισθήσεις του για περίπου 15 έως 20 δευτερόλεπτα μετά τον αποκεφαλίσμό του!!
Στην αποτέφρωση το βάρος της στάχτης που μένει είναι περίπου 5 κιλά όσο δηλαδή είναι το βάρος του σώματος χωρίς καθόλου νερό!!


Πηγη https://www.facebook.com/erg.fysik

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου